Therapie

In een tijd van korte termijn oplossingen en snelle resultaten, ontstaat verlangen naar waar het echt om gaat. In mijn aanpak kijk ik naar wat bij jou als cliënt nodig is. Als gids loop ik met je mee om te kijken hoe bij jou je innerlijk proces van bewustwording plaatsvindt. Samen kijken we naar de betekenis van wat er op jouw pad ligt en waar je tegenaan loopt.

Werkwijze

Ik werk vanuit een kader waarin verschillende methodieken en instrumenten zitten. Bijvoorbeeld (groeps-) opstellingen, droomanalyse, brainspotting, het werken met tekeningen, actieve imaginatie, hypnotherapie, visualisatie en mindfulness zijn vormen waar ik mee werk. Ieder mens is uniek. Samen met jou stel ik de doelstellingen vast en kies daarbij de bij jou passende methodieken om die te bereiken.

Werken vanuit het hart

Werken vanuit het hart is voor mij open staan en in verbinding gaan met mijn cliënt. Zonder oordeel werken aan wat er zich aandient en tevoorschijn komt. Uiteindelijk gaat het er om de juiste balans tussen hoofd en hart te vinden, blokkades op te heffen. Je krijgt meer energie. Besluitvaardigheid en het gevoel van welbevinden nemen toe.

Jungiaanse analytische therapie

De Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung is de grondlegger van deze analytische therapie. Samen met Freud is hij een van de grondleggers van de psychoanalyse. Jung is onder andere bekend van de archetypen, het collectief onbewuste, anima animus, introvert en extravert.
Veel coaches en trainers gebruiken zijn begrippen en gedachtegoed. Door zijn kijk op het onbewuste heeft Jung ervoor gezorgd dat emotionele processen zichtbaarder en begrijpelijker zijn geworden. Mensen zijn door zijn bijdrage meer bekend geraakt met hun onbewuste processen.

Verlangens, overtuigingen en angsten die niet (geheel) bewust zijn, spelen een grote rol in je dagelijkse leven en bepalen voor een groot deel mede je gedrag. Iedereen is op zoek naar zijn eigen ik, de eigen unieke zelf. Het individuatie proces is daarom ook een persoonlijk proces.

Lees meer.

Brainspotting

Brainspotting is een vorm van therapie met verbazingwekkend goed resultaat. Deze therapeutische methode is ontwikkeld door David Grand. Het is een methode waarbij weinig wordt gesproken; er wordt gebruik gemaakt van het gezichtsveld om bronnen van emotionele en lichamelijke pijn, trauma, dissociatie en andere complexe symptomen te verwerken en uiteindelijk los te laten. Resultaat is dat minder positieve en of traumatische ervaringen worden aangepakt waarna het een positieve invloed kan hebben op het denken, voelen en doen. Kortom, deze therapie stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen op een diepgaand niveau.

In het gezichtsveld blijken bepaalde punten voor mensen een sterke lading te hebben. Brainspotting gaat over corresponderen met gebieden in het lichaam en in de hersenen waar specifieke informatie ligt opgeslagen. De therapie helpt die informatie te herwaarderen en in het hier en nu de juiste (alleen op de achtergrond aanwezige) plaats te geven en daar te laten.

Lees meer.

Carrie Axt therapie voor wie

Voor wie

Zit je niet lekker in je vel? Heb je het gevoel op te branden? Heb je te maken met verlies of rouw van een dierbare of baan? Lopen je relaties niet goed of kom je steeds terecht in een situatie waarvan je herkent dat dit eerder voorbij is gekomen? Dan is therapie wellicht voor jou geschikt. Afhankelijk van je vraag is bij de analytische therapie de frequentie van de gesprekken eenmaal per week tot eenmaal per maand.

Ieder begeleidingstraject verloopt anders, want ieder mens is anders. We werken met die methodieken die bij jou passen. De ene persoon is meer beeldend ingesteld, de ander meer praktisch. Sommigen weer onderzoekend en een ander wil graag een traject met meer een holistische aanpak.

Tarieven

Particulier 90 euro per uur 
Zakelijk: vanaf 125 euro uur
(Therapie is vrijgesteld van btw) 

Bij verhindering vraag ik je dit 48 uur van tevoren aan te geven. Bij niet tijdige afzegging wordt de sessie in rekening gebracht.

Vergoedingen

Vergoedingen zijn per zorgverzekeraar en aanvullende verzekering verschillend. Het kan zijn dat uw zorgverzekeraard JVATN in haar polisvoorwaarden heeft opgenomen.
Zorgverzekeraars die analytische therapie in ieder geval in het aanvullende pakket (deels) vergoeden zijn: VGZ, Delta Lloyd, CZ, en Ohra. De zorgverlener heeft altijd de AGB code nodig van de therapeut en van de praktijk.

Ervaringen

"Nadat ik aan het einde van mijn zwangerschapsverlof terugkwam in mijn baan ontdekte ik dat oude patronen niet meer werkten. Ik raakte in een burn-out en zag soms niet echt hoe ik verder moest. Ik moest op zoek naar een nieuwe balans in mijn leven. Tijdens deze zoektocht kwam ik bij Carrie terecht. Vanaf de eerste afspraak, merkte ik dat Carrie een gave heeft om de juiste snaar te raken en in alle persoonlijke (soms warrige) verhalen de rode draad te vinden! Dankzij haar betrokkenheid en het vertrouwen van Carrie tijdens onze sessies, kwam ik altijd weer met energie en met nieuwe plannen thuis.
Carrie is een warme persoonlijkheid, vol oprechte interesse, die de (soms diep verstopte) talenten, passies en interesses bij anderen weer weet aan te wakkeren. Ze heeft de kwaliteit om op basis van jouw persoonlijke verhaal nieuwe invalshoeken aan te dragen en zet je aan het denken, zonder oordelend te zijn.”

N. Holtus

 

“Er zijn momenten in je leven dat alles veel te veel door elkaar gaat lopen – werk, privé, een veelheid aan plannen en projecten. Dan schuilt het gevaar dat je het overzicht, het waarom, en dus ook de energie verliest om alles nog optimaal te kunnen blijven doen.
Toen dat vorig jaar bij mij gebeurde, kon ik gelukkig snel bij Carrie terecht. Bij haar voelde ik me meteen thuis, want ze weet een sfeer te creëren waarin niks te gek, en alles bespreekbaar en rustig wordt. In de maanden waarin ik bij haar kwam hebben we stap voor stap de wirwar uiteen gerafeld, aan de hand van verhalen, symbolen, familiegeschiedenissen, dromen en opstellingen. En langzamerhand merkte ik dat de rust en het overzicht begonnen terug te komen. Het was niet verkeerd waar ik allemaal mee bezig was, ik moest er alleen weer even achter komen waarom ik het ook al weer allemaal deed! Zeker in de laatste sessies heeft Carrie erg geholpen in het vinden van energie-gevers, en het vinden van een strategie hoe ik werk en privé zo kan organiseren dat energie-gevers altijd dicht bij zijn. Dankzij Carrie ga ik nu vol vertrouwen een volgende fase van mijn leven en carriere in.”

B. Boonstra"Ik heb in mijn leven al een aantal therapieen ondergaan om o.a. van mijn negatieve emoties af te komen. Deze emoties begonnen mijn leven steeds meer en negatiever te beinvloeden. Een vriendin van mij had positieve ervaringen met Brainspotting. Na wat op google gezocht te hebben ben ik bij Carrie Axt uitgekomen. Tijdens de eerste sessie met Carrie had ik er al een goed gevoel bij. Ik vind dat Carrie een bepaalde rust en vertrouwen uitstraalt die belangrijk is voor mij was. De eerste sessie was een 'kennismakingssessie'. Geen brainspotting maar aan elkaar vertellen wie nu wie is. Heel belangrijk voor mij om ook het verhaal achter Carrie te horen, haar ervaringen, haar expertise. Ik voelde me totaal op mijn gemak bij Carrie en had volledig vertrouwen in haar. 

Tijdens de 2e sessie kwam Brainspotting aan de orde. Heel eerlijk gezegd was ik erg sceptisch. Carrie heeft alles goed uitgelegd. Hoewel ik volledig vertrouwen had in Carrie stond ik nog steeds sceptisch tegenover het concept van brainspotting. Hoe bijzonder is het dan dat na de eerste sessie brainspotting ik volledig om was. Brainspotting is heel erg bijzonder! Het effect op mijn hersenen, op mijn gedachten, op mijn 'gehele staat van zijn'. Na mijn 3e sessie was ik 'klaar' met dit specifieke probleem. Dank zij brainspotting en de begeleiding van Carrie heb ik het een plek kunnen geven in mijn hersenen. Het heeft nu geen alles bepalende impact meer op mijn leven!

P. v.d. Werf 

 

 

Aanmelding en vragen

Aanmelding en vragen stellen kan je  telefonisch doen, via de e-mail of door het contactformulier  in te vullen. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.